Trysil for alle – året rundt

 

Trysil er en helårsdestinasjon og kan by på et mangfold av opplevelser for hele familien. Med sine kalde vintre og varme somre, er Trysil et perfekt mål for sportslige aktiviteter, skogsturer og lek.

Lysløype i Trysil

Trysil er Norges største skidestinasjon, og har vært det i mange år. Trysilfjellet har 500 snøkanoner til rådighet for å sikre hvite bakker fra slutten av oktober og frem til 1. mai. Fjellet har 31 skiheiser, inkludert seks barneheiser, som frakter deg opp til din favorittbakke. I Trysilfjellet kan du boltre deg i hele 68 attraktive alpinbakker – alt etter alder, ferdighetsnivå og interesse. For langrennsentusiaster har Trysilfjellet et løypenett som strekker seg over til sammen ca. 500 preparerte kilometer, og det er opp til deg om ambisjonen er en kort eller lang tur. Ønsker du deg en ekstra stemningsfull opplevelse, kan en ekte kanefart være tingen.

De minste barna skal heller ikke behøve å kjede seg. I Eventyr på Trysil Turistsenter, som kanskje er Norges mest populære barneområde, er det godt tilrettelagt med enkle tallerkenheiser, rullebånd, self-timer-bane, lette skibakker og an artig akebane.

Trysil er også en helårsdestinasjon og er blant annet blitt store på sykkelturisme på sommerstid. Liker du stisykling, er stiene i Gullia eller Fjellrunden ideelle. Om du ønsker en større utfordring, kan du ta heisen opp, og suse downhill Magic Moose. Stien er 7,5 kilometer lang, består av doserte svinger, kuler, og er en av Europas lengste i sitt slag.

Skandinavias lengste vassdrag, Trysilelva, benyttes til både rafting og surfing med elvebrett. I litt stillere vann kan du også leie kano. I Trysil er det dessuten godt med fiskemuligheter. I tillegg kommer aktiviteter som golf, canyoning (juving) og klatring. Restauranter og barer opplever myldrende liv, og kommunen, som har 6.575 faste beboere, tar imot 40.–45.000 besøkende på enkeltdager i høysesongene.

Slålom i Trysilfjellet
Trysilfjellet har snøgaranti og Trysil Alpine Lodge ligger midt i bakken

Trysil Alpine Lodge er ikke bare for opplevelser, men viktig for området, les mer om hvorfor her.