Trysil Alpine Lodge – Eksklusive leiligheter i Trysilfjellet

Tidlig skisse av Trysil Alpine Lodge

Høystandard-prosjektet Trysil Alpine Lodge bygges av familiene Sletten og Sørhuus – tryslinger som vet mye om lagånd og langsiktighet i Norges største skidestinasjon.

Eventyret begynner på 60-tallet. På nordsiden av Trysilfjellet, i Fageråsen, starter familien Søgård utbygging av hytteområde og skibakke i 1965. Etterhvert lykkes de godt. Dette medvirker til at rundt 20 grunneiere (nå 26), både private og kommuneskogen i Trysil, går sammen og bidrar med store arealer i stiftelsen av Trysilfjell Utmarkslag i 1971. På bordet legger de store skog- og fjellarealer til disposisjon. Alle arealene kan ikke bygges ut, noe må også være friarealer, men da får grunneieren en kompensasjon – noe alle grunneierne finner rettferdig. I 1975 starter de hytteutbygging opp mot Skihytta. Det første skitrekket på sørsiden av Trysilfjellet, og etter åpningen og skisesongen 75/76 er snøballen i ferd med å rulle. Målet om å skape Norges største skidestinasjon er igangsatt.

Restaurant Trysil

Definisjonen på en lodge er at det skal være et varmt, komfortabelt og sosialt sted å komme til. Lodging er et forholdsvis nytt konsept i Norge, men i Aspen har ferievarianten lange tradisjoner. Den typiske amerikanske lodgen er proppfull av spennende kulturelle hendelser, fristende spisesteder og aktiviteter for hele familien. En ekte lodge skal ifølge vår arkitekt være the place to be – stedet du egentlig vil være. Når Trysil Alpine Lodge står ferdig, er det med ambisjoner om å gjenskape en del av det amerikanske, men i en fornorsket drakt.

Et møtested

Trysil Alpine Lodge har umiddelbar tilgang til bakken. Med ski-in/ski-out og inngangsdører vendt mot fjellet, vil baren og lobbyen fungere som et naturlig møtested for både beboere, besøkende og fastboende i Trysil.

Interiørstilen i Trysil Alpine Lodge beskriver Will som «alpine modern style». En stil som er koselig, komfortabel og i kontakt med naturen via store vinduer som omfavner dagslyset, og rammer inn utsikten.

Leilighetene er større enn hva som er skandinavisk standard og er arkitekttegnet for å gi deg en følelse av albuerom og komfort. I flesteparten av leilighetene vil det være et komplett kjøkken og en stue med god plass til å ta imot gjester. Leilighetene skal være et godt sted å trekke seg tilbake til. Du har rom for å skape dine egne tradisjoner, som for eksempel middagsselskap med venner eller julefeiring med familien.

Materialene som benyttes vil gjenspeile Trysils skogsarv og historie. Treverk vil hentes fra både lokale skoger og aktører, og vil gå igjen både innendørs og utendørs i Trysil Alpine Lodge. Med denne lodgen forener vi det beste fra Trysil og Aspen.

I byggetrinn 1 vil man finne restaurant og bar, svømmebasseng med tilhørende spa, treningsrom, servicerom for preparering av ski, samt garasje. 144 leiligheter vil være fordelt på den 33.000 kvm store lodgen.

Spa Trysil-Eget spaanlegg på Trysil Alpine Lodge